top of page
Поиск
Фото автораchasovcdut

"Юрій Ряст: життя та творчість поета Національної спілки письменників України в м. Часів Яр"

Усний журнал "Юрій Ряст: життя та творчість поета Національної спілки письменників України в м. Часів Яр"

12 червня 2021р. в міській бібліотеці Часовоярським ЦДЮТ було проведено захід , присвячений біографії знакового діяча української культури і нашого земляка Юрія Ряста(Каверіна).

Провідним матеріалом для проведення заходу став матеріал науково-дослідницької роботи вихованки Часовоярського ЦДЮТ Верченко Вікторії "Донбаський період життя та творчості Юрія Ряста".

Зібраний матеріал дуже глибокий та наповнений науковими дослідженнями, які мають регіоналістичне спрямування.

До заходу були запрошені вихованці гуртків ЦДЮТ, представники молодіжної ради міста, бібліотекарі, Богуненко В.О., викладач кафедри історії Горлівського інституту іноземних мов та Нестерова В.Л., викладач художнього відділення Школи мистецтв, без яких дослідження не було б повним.

В ході заходу були передані збірки поезій митця(надані дружиною С.В.Сорокіною-Каверіною) для бібліотек нашого міста, а Верченко Вікторією був переданий постер з інформацією про поета, який вона використовувала при захисті науково-дослідницької роботи у м. Києві (посіла 3 місце).

Матеріал надано було дуже цікаво та легко з зачитуванням віршів поета та виступами присутніх про необхідність продовження збору фактів та інформації про життя наших видатних земляків.


23 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page