top of page
Поиск
Фото автораchasovcdut

ЧОРНОБИЛЬСЬКА КАТАСТРОФА. ПАМ'ЯТАЄМО...

26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи.

26 квітня є днем пам'яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

У грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу. Щодня в цей день проходять пам'ятні заходи, виставки та інформаційні хвилинки про Чорнобильську трагедію.

Нагадаємо, що під час російського вторгнення в Україну Чорнобильська АЕС була окупована російськими військами. Станцію звільнили 31 березня.


Корисні посилання:

1. Сайт «Дзвони Чорнобиля»:

2. Презентація з голосовим супроводом "Аварія на Чорнобильській АЕС як національно-гуманітарна трагедія":


14 просмотров2 комментария

2 Comments


Софі Василенко
Софі Василенко
Apr 28, 2023

Низький уклін і найтепліші слова вдячності вам, дорогі герої-ліквідатори, за сміливість, мужність і відвагу. Ваш подвиг назавжди служитиме прикладом для кожного з нас, буде прикладом самовідданого виконання обов'язку. На жаль з кожним роком стає менше і менше тих, хто ризикуючи життям і здоров'ям, рятував світ від атомного лиха. Світла і вічна пам'ять ліквідаторам, які віддали своє життя заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії. Для нас ви є прикладом героїзму, самовідданості та патріотизму.

Like

oksanochka.vasilenko.2013
Apr 28, 2023

Вшановуємо та пам'ятаємо безсмертний подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, схиляємо голови перед їх відданістю, сміливістю та патріотизмом.

Like
bottom of page