top of page
Поиск
Фото автораchasovcdut

Літературний батл «Квітне ліс пахучим Рястом»

19.02.22р. у Часовоярському ЦДЮТ було проведено літературний батл «Квітне ліс пахучим Рястом» з метою збереження історико-культурної спадщини країни, відродженню духовності, історичної пам'яті її громадян, розвитку громадянського суспільства.

У ці дні відзначається 76 - річниця з дня народження земляка – поета Юрія Ряста (Каверіна) (1945-2014 рр.), автора поетичних книжок: «Мати й сонях» (1997, 2011), «Многая літа» (2002), «Яворовий дощик» (2003), «Курай». Для літературно-мистецької історії Донбасу Юрій Валентинович став вагомим джерелом поетичного та культурного натхнення.

У літературному батлі змагалися чотири учасника секції МАН «Наукові дослідження в галузі географії» (керівник гуртка Мокроусова О.М.). Готуючись до літературного батлу, учасники згадали життєвий і творчий шлях Юрія Валентиновича, підготували художне читання його творів з різних збірок, які надіслала місту його дружина С.І. Сорокіна - Каверіна. Завершення змагання відбулося нагородженням переможців та декламуванням своїх віршів вихованки Верченко Вікторії.

Цей захід став ще однією спробою доторкнутися до бездонного джерела творчості нашого земляка, відчути красу і силу його слова.



2 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page