top of page
Поиск
Фото автораchasovcdut

Краєзнавча експедиція «Моя Батьківщина – Україна»

З метою залучення дітей та молоді до активної діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини, природного різноманіття рідного краю та пошуково – дослідницької роботи з особливостей територіального промислового виробництва, використання новітніх досягнень науки та виробництва у Часовоярському ЦДЮТ був проведений конкурс краєзнавчо-дослідницьких робіт ( жовтень - листопад).

Переможцем І туру стала Ковальова Анна, вихованка гуртка «Наукові дослідження в галузі географії» (керівник гуртка Мокроусова О.М.) в номінації «Географія рідного краю».

У роботі «Покращення якості питної води на Часовоярській фільтрувальній станції за допомогою електролізних установок по виробництву гіпохлориту натрію з повареної солі» було з’ясовано, що з 2020 року введено безпечніший спосіб для очищення господарсько-питної води: дезінфекційна дія гіпохлориту натрію NaOCl.

Гіпохлорит натрію NaOCl – безпечна альтернатива використанню ядовитого рідкого хлору для знезараження води, так як здоров'я людей є основоположним чинником національної безпеки України. Особливе місце в цьому аспекті належить безпеці питного водопостачання. Вся лінія виробництва є нешкідливою для працівників та довкілля, що є дуже важливим для нашого міста, яке розташоване неподалік від зони розмежування.



1 просмотр0 комментариев

Commenti


bottom of page