top of page
Поиск
Фото автораchasovcdut

Конкурс юних дослідників - «Кристали» у Часовоярському ЦДЮТ

Вирощування кристалів – цікавий хімічний експеримент для дітей. Маючи під рукою всі необхідні пристосування та речовини, вихованці у домашніх умовах самостійно створюють різнокольорові камінці. Їх можна використовувати як прикраси або декор кімнати, застосувати для кондитерських виробів.

До участі у конкурсі долучилися вихованці гуртка «Геологічне краєзнавство» та «Наукові дослідження в галузі географії» (керівник О.М. Мокроусова). Майже всім учасникам конкурсу сподобалося виростити кристал з цукру, який є оригінальним подарунком та безсумнівно найбільше припадає до смаку в комплекті з чаєм. В процесі приготування необхідно було дотримуватися деяких рекомендацій: цукор необхідно розподілити по паличці рівномірно, так кристал вийде майже симетричним; ретельно висушити заготовки після того, як змочити їх в сиропі і обваляти в цукрі. Піщинки не повинні обсипатися, адже вони є основою для ласощів.

Найкращі результати конкурсу показали вихованки: Ратушняк Надія, Логачова Мирослава та Русанова Арина. Ратушняк Надія крім оригінального кристалу з цукру, виростила декілька блискучих кристалів з лимонної кислоти, а Логачова Мирослава – кристал солі. Подальших успіхів вам, юні дослідники!



1 просмотр0 комментариев

Comments


bottom of page