top of page
Поиск
Фото автораchasovcdut

День пам'яті жертв голодомору

…Ні, це не сон, таке було Морили голодом село. Я чую правду з уст тремтячих Отих людей, що зло те бачив, Хто мало з голоду не вмер, Та дивом вижив і тепер Цю правду каже, щоби знали, Як голодом людей вбивали.

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.


З метою вшанування пам’яті жертв голодомору, які були спрямовані на донесення до вихованців масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років в Часоворському Центру дитчої та юнацкої творчості було проведено вечір-реквієм "Схилімо голови в скорботі». Учасники заходу зачитали розповіді свідків того страшного голодного лихоліття, адже це – достовірне джерело правди про голодомор. Тривожною була хвилина мовчання. Адже моторошно уявити мільйони зморених голодом людей України. Також діти наголосили на тому, що хліб потрібно шанувати, адже колоски пшениці вважаються символом життя і перемоги над голодом.


0 просмотров0 комментариев

コメント


bottom of page