top of page
Поиск
Фото автораchasovcdut

15 листопада - Всесвітній день рециклінгу або Всесвітній день вторинної переробки

Щороку 15 листопада у світі відзначають Всесвітній день рециклінгу або Всесвітній день вторинної переробки. Вперше цей захід провели жителі США у 1997 р. Метою було заохотити населення здавати відходи на вторинну переробку і купувати продукцію, зроблену з вторинної сировини. Вторинною переробкою називають повторне використання або повернення в оборот сміття чи відходів виробництва. Зазвичай вторинній обробці піддають такі матеріали, як папір, скло, залізо, алюміній, тканини, пластик та інше, а органічні відходи широко використовують у сільському господарстві.

Існує багато способів, як можна використати ті чи інші відходи на благо нашого суспільства. Наприклад: із різнокольорових пластикових пляшок роблять вази, квіти, фігурки казкових персонажів, із битого скла – вітражі, із автомобільних шин – клумби і різноманітні тварини, із алюмінієвих баночок – підставки для мобільних телефонів або олівців і ручок, із тканин – намисто і ляльок, тощо. Цей список може бути дуже довгий. Головне, це розуміння того, що такий вид використання відходів допоможе нам зробити життя краще та безпечніше.

А що зробити Вам? Нехай підкаже серце. Просто не відмовляйтеся від хороших справ. Не будьте байдужими до охорони та збереження природних ресурсів. Давайте стежити за порядком „в нашому домі” разом.



2 просмотра0 комментариев

Comments


bottom of page